pqi-intelligent-drive-u819v-nejmensi-flash-disk-s-rozhranim-usb-3-0
Novinka PQI Intelligent Drive U819V: Nejmenší flash disk s rozhraním USB 3.0

PQI Intelligent Drive U819V: Nejmenší flash disk s rozhraním USB 3.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 5. 2011 06:00

Flashka se hodí ke klíčům, kde navíc bude velká šance, že takového drobečka neztratíte. Pokud ale něco budete chtít překopírovat, překvapí vás svojí rychlostí.

Reklama

Rozhraní SuperSpeed, neboli USB 3.0 je dnes na každé druhé základní desce a tak není divu, že se výrobci flash disků a klasických externích disků na toto rozhraní zaměřují. Aby byl zaplněn celý trh, který zahrnuje i ty miniaturní řešení, přichází výrobce PQI s Intelligent Driver U819V. Tento flash disk má rozhraní USB 3.0, jaké rychlosti by flashka měla mít ale výrobce neuvádí (dle mého názory můžeme očekávat rychlosti okolo 50-60 MB/s).

PQI Intelligent Drive U819V: Nejmenší flash disk s rozhraním USB 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení je hodně krátké, má pouze 3 cm i s konektorem. Váží pouhých 3,6 gramů, což jí dává společně s malými rozměry (31,5 × 14,8 × 7,3 mm) velkou šanci ke ztrátě, pokud si na ni nebudete dávat pozor. Rozmezí kapacity je dnes běžných 4 a 32 GB. Přítomna je i LED dioda, která indikuje činnost zařízení, tedy čtení nebo zápis. Výrobce dává na flashku doživotní záruku, ale cena ještě nikde není uvedena.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama