facebook-je-dumyslny-spionazni-nastroj-tvrdi-zakladatel-wikileaks-julian-assagne
Novinka „Facebook je důmyslný špionážní nástroj,“ tvrdí zakladatel Wikileaks Julian Assagne

„Facebook je důmyslný špionážní nástroj,“ tvrdí zakladatel Wikileaks Julian Assagne

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2011 15:00 15

V rozhovoru pro stanici Russia Today kritizuje Facebook a jeho napojení na americké tajné služby. Uživatele varuje před jeho používáním.

Reklama

Julian Assange, zakladatel WikiLeaks, který momentálně čelí podezření ze sexuálních deliktů, v rozhovoru pro stanici Russia Today uvedl, že „sociální síť Facebook je nejděsivější špionážní nástroj, který kdy byl vynalezen“.

Podle něj jde o obrovskou databázi jmen, adres uživatelů, fotografií, která je napojena na přední americké firmy jako Google a Yahoo a další. Ti prý údaje dále poskytují americkým tajným službám.

Uživatelé varuje: „Měli byste vědět, že pokaždé, když si přidáte na Facebook vaše přátele, věřte, že zdarma pracujete pro americké tajné služby“. Zároveň ale poukazuje na to, že tajné složky nemusí data aktivně využívat. Situaci ale nezlehčuje. Podle něj je nebezpečné už to, že k databázi mají přístup.

Stíhaný Assagne od svého propuštění z vazby bydlí v domě novináře a přítele Vaughana Smithe v hrabství Surrey, kde čeká na rozhodnutí, zda bude kvůli údajnému sexuálnímu deliktu vydán do Švédska.

Nepřehlédněte:

„Facebook je důmyslný špionážní nástroj,“ tvrdí zakladatel Wikileaks Julian Assagne
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama