potvrzeno-nvidia-sli-na-platforme-amd-prijde-s-procesory-bulldozer
Novinka Potvrzeno: nVidia SLI na platformě AMD přijde s procesory Bulldozer

Potvrzeno: nVidia SLI na platformě AMD přijde s procesory Bulldozer

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 5. 2011 09:00 6

Uživatelé chtějí podporu technologie nVidia SLI na AMD platformě, mají jí mít. Vše ale závisí na výrobcích, zda-li koupí pro daný produkt licenci za 5 dolarů.

Reklama

Začátkem měsíce dubna se na internetu obejvil obrázek, který údajně pocházel z nějaké prezentace od nVidie. Na něm bylo, že nVidia bude licencovat SLI i pro AMD platformu, s AMD čipsety. Nyní se na blogu objevily oficiální informace, které původní zprávu potvrzují.

SLI bude podporováno na nadcházejících čipsetech AMD 970, 990X a 990FX pro procesory Bulldozer s paticí AM3+. Čipsety AMD 990FX mohou podporovat až 3-way SLI, 990X a 970 pak jenom 2-way SLI.

Potvrzeno: nVidia SLI na platformě AMD přijde s procesory Bulldozer
i Zdroj: PCTuning.cz

Zda-li bude určitá deska podporovat SLI nebo ne, to je čistě na výrobcích. Pokud se SLI rozhodnou použít, musí zaplatit 5 dolarů nVidii za licenci. Licenční podmínky jsou stejné jako na platformě Intel a žádné výjimky nVidia nehodlá dělat. Buď tedy ano, nebo ne. V současné době plánují využití SLI na nových deskách využít výrobci Asus, Gigabyte, MSI a ASRock. Asus už má ikonku SLI technologie na návrhu krabice pro základní desku Crosshair V Formula, která patří do řady RoG (Republic of Gamers). Ačkoliv by čipsety AMD 900 měly být pouze přeznačené AMD 800, SLI může být aktivováno pouze na nových čipsetech AMD 900.

Zdroj: nVidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama