boli-vas-z-nintenda-3ds-oci-zkuste-anti-3d-bryle-clearoptix
Novinka Bolí vás z Nintenda 3DS oči? Zkuste anti-3D brýle ClearOptix

Bolí vás z Nintenda 3DS oči? Zkuste anti-3D brýle ClearOptix

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2011 15:00 14

Hráči po celém světě si stěžují na bolesti hlavy a očí. Výrobci se tak vymýšlejí bizarní řešení jako např. anti-3D brýle, které mírní negativní dopady 3D.

Reklama

Nintendo 3DS je novým handheldem neboli konzolí do ruky, na které je možné hrát videohry doma i na cestách s 3D zobrazováním. Největším lákadlem na zákazníky je, že na svém autostereoskopickém displeji s rozlišením 800 × 240 pixelů dokáže vyprodukovat 3D obraz bez potřeby používat speciální 3D brýle.

V prodeji je zařízení něco málo přes měsíc a už se objevují stížnosti, že hráče bolí hlava nebo pálí oči. Na přístroji, konkrétně jeho boční části, je sice jezdec, který umožňuje měnit hloubku 3D vjemu nebo jej kompletně vypnout. Pravdou ale je, že většina hráčů této možnosti nevyužívá.

Na stížnosti Nintendo zareagovalo prohlášením, že si zatím stěžovalo poměrně malé procento uživatelů a hlavně, že prohlížení jakéhokoli 3D obsahu může způsobit menší problémy. Ať jde o sledování televize, filmů nebo hraní videoher.

Vždy jde o komplikace krátkodobé bez následků; nejde o specifikum 3DS. Svou šanci nicméně vycítilo už několik výrobců, mezi nimiž je nejaktivnější firma ClearOptix, která začala s distribucí brýlí, které mají mírnit negativní dopady 3D.

V marketingových materiálech výrobce zmiňuje vizuální přesnost, lepší kontrast a ostrost. K dispozici budou brýle v několika velikostech, aby se dostalo na děti i dospělé. Jsou údajně odolné proti poškrábání a díky lehkým obroučkám ideální pro dlouhodobé užívání. Vybírat můžete ze dvou modelů: Aviator a Wayfarer. Za menší velikost zaplatíte 30, za větší 40 dolarů. V prodeji budou od 15. května.

Nepřehlédněte:

Připravte se: kapesní konzole Nintendo 3DS v Evropě od března

Bolí vás z Nintenda 3DS oči? Zkuste anti-3D brýle ClearOptix
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama