patentova-valka-v-plnem-proudu-samsung-zaluje-apple-i-v-usa
Apple Novinka Patentová válka v plném proudu: Samsung žaluje Apple i v USA

Patentová válka v plném proudu: Samsung žaluje Apple i v USA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2011 11:00 4

Žaloba byla podána v Kalifornii. Ačkoli jsme se domnívali, že se oba spojenci rychle mimosoudně domluví, zatím tomu nic nenasvědčuje.

Reklama

Samsung se před týdnem pochlapil a zažaloval společnost Apple kvůli porušení desítky jeho patentů. Stalo se tak v důsledku prvotní žaloby Applu, který jihokorejského výrobce žaluje pro údajné porušení patentů a ochranných známek použitých u produktů iPhone a iPad.

Applu toho vadí hodně: nejen uživatelské rozhraní Touchwiz, vzhled telefonů ale například i tvar balení. Samsung tedy reagoval protižalobou, ve které zmiňuje svých deset mobilních patentů, z nichž většinu zase údajně používá Apple. Týkají se především technologií pro úsporu energie při přenosu dat a bezdrátové komunikace.

Žaloby byly postupně podány u soudů v Jižní Koreji, Japonsku a Německu. Samsung situaci dále eskaluje, rozhodl se totiž, že jednoho ze svých největších odběratelů zažaluje také ve Spojených státech amerických.

Žaloba byla podána u soudu v Kalifornii. Samsung firmu z Cupertina obviňuje např. z toho, že porušuje patent, díky kterému je možné na displeji telefonu zobrazit aktuální čas kdekoli na světě. V žalobě se uvádí: „Jak uživatelé cestují mezi jednotlivými časovými pásmy, schopnost mobilního zařízení zobrazovat aktuální čas je důležitá pro sledování událostí nebo schůzek“.

Co dodat, žijeme v bláznivém světě.

Patentová válka v plném proudu: Samsung žaluje Apple i v USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama