sony-ma-problem-hackeri-ukradli-udaje-milionu-uzivatelu-site-playstation
Novinka Sony má problém, hackeři ukradli údaje milionů uživatelů sítě PlayStation

Sony má problém, hackeři ukradli údaje milionů uživatelů sítě PlayStation

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 4. 2011 15:00 21

Masivní útok proběhl mezi 17. a 19. dubnem. Stále není jisté, kolik účtů je postiženo. U spoustu z nich nelze vyloučit ani možnost ukořistění čísel platebních karet.

Reklama

Sony má zaděláno na velký průšvih a ač bychom mohli být trochu škodolibí, nepřejeme mu to. Pokud patříte k příznivcům videoher a využíváte ke sdílení či nákupu herního obsahu síť PlayStation, zbystřete.

Služba je už více jak týden mimo provoz a Sony tak musí vysvětlovat. Na svých internetových stránkách přiznalo, že při kyberútoku mezi 17. a 19. dubnem hackeři získali údaje uživatelských účtů: jména, adresy, telefonní čísla, datum narození a přihlašovací údaje k účtu na síti PlayStation

A nelze vyloučit, že útočníkům nepadla do rukou i data týkající se kreditních karet, informoval Nick Caplin v rozhovoru pro stanici BBC.

Uživatelé by si měli dávat pozor na podvodné e-maily a telefonáty. Alarmující je, že distribuční kanál používá přes 77 milionů uživatelů a stále není jisté, kolik účtů vlastně bylo napadeno.

Mnoho uživatelů Sony spílá za jeho liknavý přístup. Vadí jim, že o problému informuje až s týdenním zpožděním. Někteří příznivci jsou tak frustrováni, že uvažují o tom, že službu přestanou nadobro používat. V nejmenším se dá očekávat, že Sony postihne výrazný odliv zákazníků.

V souvislosti s masivním útokem se pozornost ubírá se skupině Anonymous, která Sony před časem vyhlásila válku jako odvetu za soudní spor s Georgem „GeoHotem“ Hotzem. Hackeři ale zodpovědnost za útok popírají.

Nepřehlédněte:

Skupina hackerů Anonymous vyhlásila válku Sony, kvůli GeoHotovi a uživatelům

Sony má problém, hackeři ukradli údaje milionů uživatelů sítě PlayStation
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama