origin-eon17-s-notebook-s-procesorem-core-i7-pracujicim-na-4-5-ghz
Novinka ORIGIN EON17-S: Notebook s procesorem Core i7 pracujícím na 4,5 GHz

ORIGIN EON17-S: Notebook s procesorem Core i7 pracujícím na 4,5 GHz

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 4. 2011 06:00 11

Notebooky už dlouho nejsou nevýkonné šunky. Mnohdy jsou silnější než stolní herní počítače. Je libo čtyřjádrový procesor na frekvenci 4,5 GHz a GTX 485M?

Reklama

Notebooky bývaly postavené na mobilních a úsporných komponent. Dnes už notebook může znamenat i high-endový počítač, který je v malém balení pouze kvůli přenášení a mobilita spolu s výdrží na baterii je úplně na posledním místě. Výrobce ORIGIN nyní nabízí jeden velice zajímavý kousek EON17-S, který kombinuje to nejvýkonnější a také i nejúspornější.

Začněme asi tím nejvýkonnějším. V notebooku se nachází Intel Extreme Edition Core i7-2920XM, který může mít frekvenci až 4,5 GHz (pravděpodobně na jednom jádře, nebo 4 GHz na všech čtyřech). Procesor má čtyři jádra a podporuje technologii Hyper-Threading. Podle specifikací je základní frekvence 2,5 GHz a s Turbem 3,5 GHz, výrobce notebooku ale procesor přetaktoval a tak je frekvence při aktivovaném Turbu 4,5 GHz. Kolik je základní frekvence můžeme pouze hádat, ale mohlo by to být 3,5 GHz. To už je opravdu pořádný výkon a hravě překoná i velké herní počítače. Vybrat si ale můžete i pomalejší a úspornější procesor.

ORIGIN EON17-S: Notebook s procesorem Core i7 pracujícím na 4,5 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook má 17” displej s Full HD rozlišením a tak je k dispozici grafická karta nVidia GeForce GTX 485M s 384 unifikovanými jednotkami nebo GTX 460M se 192 jádry. Na výběr je pak ještě GTX 470M se 288 jednotkami a AMD Radeon HD 6970M, který má 960 unifikovaných shaderů.

Při použití grafické karty nVidia navíc můžete využít technologie nVidia Optimus, která automaticky při nulové nebo nízké zátěži vypíná dedikovanou grafickou kartu a vše běží přes grafiku integrovanou v procesoru. Díky tomu by mohl notebook v nízké zátěži vydržet poměrně dlouho. Pokud by vás zajímaly ještě nějaké parametry, můžete se podívat na stránky výrobce. Pro informaci, cena notebooku s nejvýkonnějším procesorem a grafickou kartou, SSD i HDD a 8 GB RAM vychází na 4 000 dolarů, tedy kolem 66 000 Kč.

Zdroj: ORIGIN PC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama