nvidia-synergy-optimus-pro-desktop
Novinka Nvidia Synergy - Optimus pro Desktop

Nvidia Synergy - Optimus pro Desktop

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 4. 2011 07:30 17

Slyšeli jste o Virtu od LucidLogix? - Nvidia má své vlastní řešení, umí vypnout SLI a použít grafiku v CPU

Reklama
Nvidia Synergy - Optimus pro Desktop
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie Virtu od LucidLogix je jedním z největších taháků platformy H67/Z68 Express. Umožňuje totiž ve 2D prostředí zcela vypnout grafickou kartu v PCI-E slotu a přepnout na integrované jádro v CPU Sandy Bridge. S touto technologií se nám vrací na scénu, staré dobré Hybrid GPU jež na jedné platformě v minulosti solidně fungovalo. Se stejným řešením nyní přichází Nvidia.

Nebude záležet na grafické kartě osazené v PCI-E slotu (ale zřejmě bude muset jít o jakoukoliv GeForce), fungovat plně bude na Z68 Express, včetně SLI ze dvojice karet. Další dva starší čipsety nemají podporu SLI, tam tedy pouze s duální kartou nebo jednou běžnou grafickou kartou. Podmínkou je připojený monitor ke GPU z procesoru. Podívejme se, jak to bude fungovat.

Nvidia Synergy - Optimus pro Desktop
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud budete pracovat v operačním systému, nebo pouštět nenáročné aplikace na GPU, bude aktivní GPU v procesoru - včetně funkce Quick Sync (což je velice důležité). V případě spuštění nějaké 3D hry nebo náročné GPU Compute aplikace, se systém automaticky přepne na dedikovanou grafiku v PCI-E slotu. Nemusíte ani přepojovat monitor a pravděpodobně si toho ani nevšimnete, stejně jako na Nvidia Optimus. Přepínání bude možné řídit i ručně a pomocí profilů. Uvedení této technologie se chystá na Computex, tedy už za měsíc a kousek. Já pevně doufám, že Nvidia poskytne testovací build dříve, a možná si tuto technologii vyzkoušíme už u uvedení Z68 Express, což je za pár dní ...

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama