amd-zverejnilo-financni-vysledky-jsou-uspokojive
Novinka AMD zveřejnilo finanční výsledky, jsou uspokojivé

AMD zveřejnilo finanční výsledky, jsou uspokojivé

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 4. 2011 14:00 2

Čistý zisk činil 510 milionů dolarů, přepočtem na akcii 0,68 dolarů. Velkou měrou se na něm podílel úspěch tzv hybridních čipů APU.

Reklama

AMD neboli společnost Advanced Micro Devices sice pravidelně nedosahuje tak dobrých hospodářských výsledků jako Intel nebo Apple, nicméně ani ona nemůže být s hodnotami za první čtvrtletí roku 2011 nespokojená.

Příjmy dosáhly 1,61 mld. dolarů, což je sice mezičtvrtletně pokles o dvě procenta, avšak meziročně jde o dvouprocentní nárůst. Čistý zisk činil 510 milionů dolarů, a to není vůbec špatné, uvážíme-li, že v předchozím čtvrtletí vystoupal pouze na 375 milionů. Výnos na akcii byl 68 centů.

„První čtvrtletí bylo poznamenáno silnou poptávkou po naší první generaci hybridních čipů, tzv APU (Accelerated Processing Units), které spadají pod rodinu procesorů AMD Fusion,“ uvedl finanční ředitel a po rezignaci Dirka Meyera i dočasný generální ředitel AMD, Thomas Seifert.

Nepřehlédněte:

AMD spustila dodávky 32nm procesorů „Fusion“ s výkonnou grafikou

„Poptávka po APU předčila naše očekávání, a my jsme rádi, že na tomto impulsu můžeme dále stavět, a tak jsme spustili dodávky APU s kódovým označením Llano,“ tvrdil.

Pokud vás zajímá, jak si vedla grafické divize, vězte, že mezičtvrtletně si pohoršila o tři procenta. Ostatně stagnace tuto divizi provázela po celý minulý rok. Ve vyhlídkách na probíhající čtvrtletí se očekává, že příjmy zůstanou stejné nebo budou mírně nižší.

AMD zveřejnilo finanční výsledky, jsou uspokojivé
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Foxbussines

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama