powercolor-pracuje-na-jednoslotovem-radeonu-hd-6850-s-podporou-4-way-crossfirex
Novinka PowerColor pracuje na jednoslotovém Radeonu HD 6850 s podporou 4-way CrossFireX

PowerColor pracuje na jednoslotovém Radeonu HD 6850 s podporou 4-way CrossFireX

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 4. 2011 06:00 1

Novinku můžete spárovat s až třemi dalšími stejnými grafikami, což je výhoda oproti běžné HD 6850, kde můžete spojit pouze dvě.

Reklama

Nový Radeon má nový tištěný spoj od PowerColoru a také jednoslotový chladič, který byl k vidění naposledy na Radeonu HD 3850 nebo nějaké nereferenční jednoslotové verzi. Na grafické kartě se nachází jádro Barts s 960 unifikovanými jednotkami na frekvenci 775 MHz. Přítomen je 1 GB videopaměti s efektivní frekvencí 4 GHz, která je připojená k jádru pomocí 256bitové sběrnice.

PowerColor pracuje na jednoslotovém Radeonu HD 6850 s podporou 4-way CrossFireX
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednoslotový chladič má měděné jádro na kterém je husté hliníkové žebrování. Následně je přes něj prohnán vzduch malým větráčkem, a pokud máte děrované záslepky, část tepla je vyfouknuta ven. Výhodou chladiče je, že chladí jak jádro, tak i paměťové moduly a napájecí kaskádu. Dalším bonusem oproti jiným Radeonům HD 6850 je podpora ATi CrossFireX s až 4 kartami.

Na zadní straně najdeme DVI výstup, plnohodnotný HDMI 1.4a a dva mini-DisplayPorty 1.2. Grafická karta potřebuješ ke svému chodu zapojený 6pinový napájecí konektor, v klidu si řekne o 19 W, v zátěži pak až o 127 W. Cena ani datum vydání nejsou známy.

Zdroj: DonanimHaber

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama