apple-znovu-prekonal-ocekavani-iphone-a-mac-maji-rekordni-prodeje
Apple Novinka Apple znovu překonal očekávání, iPhone a Mac mají rekordní prodeje

Apple znovu překonal očekávání, iPhone a Mac mají rekordní prodeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 4. 2011 13:00 11

Meziročně tržby a zisk společnosti vzrostly o 95, respektive 83 procent. Na výsledku se zejména podepsaly rekordní prodeje telefonu iPhone.

Reklama

Americká společnost Apple zveřejnila své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2011, které skončilo 26. března. Firma překonala predikce analytiků, když se ji opět podařilo navýšit své tržby a především zisk.

Tržby dosáhly 24,67 mld. dolarů, což je meziročně nárůst o 83 procent a čistý zisk 5,99 mld. dolarů (nárůst o 95 procent). Zisk na akcii (earnings per share (EPS)) činil 6,4 dolaru. Generální ředitel Applu, Steve Jobs, uvedl: „S nárůstem tržeb a zisku jedeme na plné obrátky“ a dodal: „V inovacích budeme pokračovat na všech frontách po celý zbytek roku.“

V průběhu druhého čtvrtletí se Applu podařilo prodat 18,65 mil. jednotek iPhonu, čímž se podařilo dosáhnout meziročně nárůstu o 113 procent, 3,76 mil. jednotek počítačů Mac (nárůst o 28 procent), 9,02 mil. iPodů (pokles o 17 procent) a 4,69 mil. iPadů.

U multimediálního tabletu analytici očekávali vyšší čísla. Necelých pět milionů prodaných kusů je výsledkem nedostatečných dodávek, které výrazně převyšuje poptávka.

Apple znovu překonal očekávání, iPhone a Mac mají rekordní prodeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Apple

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama