eu-si-posviti-na-poskytovatele-internetoveho-pripojeni-bude-kontrolovat-rychlost
Internet Novinka EU si posvítí na poskytovatele internetového připojení, bude kontrolovat rychlost

EU si posvítí na poskytovatele internetového připojení, bude kontrolovat rychlost

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

21. 4. 2011 11:00 46

Kvůli stížnostem na slibovanou a reálnou rychlost zadala ve všech členských státech podrobnou studii, ze které poté vyvodí důsledky a případné sankce.

Reklama

Evropská unie oznámila, že detailněji prozkoumá, jak jsou na tom koncoví zákazníci u poskytovatelů internetu. V praxi to mnohdy vypadá úplně jinak než na papíře a k předplacené rychlosti se většina z nich nikdy ani nepřiblížila. Na základě četných stížností se konečně bude situace řešit. Kontrola se zaměří na to, zda neexistují úmyslná omezení na straně ISP a jesti je zpomalení opravdu nevyhnutelné.

EU si posvítí na poskytovatele internetového připojení, bude kontrolovat rychlost
i Zdroj: PCTuning.cz

Evropská komise dodává, že pomalejší rychlost bývá často cílenou akcí na straně providerů. Ne vždy je tomu tedy z důvodu přetížení sítě, jak tvrdí. Doufejme, že se pod tlakem Evropské komise konečně dočkáme férového přístupu ze strany ISP. Vždyť je situace opravdu žalostná, v některých lokalitách jsou ceny úmyslně přehnané a ani tomu neodpovídá výsledná kvalita služeb. Podobná situace panuje u mobilních operátorů, kde se však bude úmyslné zpomalení hůře dokazovat. Jakého poskytovatele internetu máte vy a jak jste spokojeni s kvalitou jeho služeb?

Zdroj: PCGamesHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama