fbi-zavrela-tri-velke-pokerove-online-herny-chce-si-posvitit-na-internetovy-hazard
Novinka FBI zavřela tři velké pokerové online herny, chce si posvítit na internetový hazard

FBI zavřela tři velké pokerové online herny, chce si posvítit na internetový hazard

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

19. 4. 2011 11:15 9

Jejich majitelé jsou obviněni z podvodu, porušení protihazardních zákonů a praní špinavých peněz. U nás však fungují dál.

Reklama

Tři z největších pokerových serverů - Poker Stars, Full Tilt Poker a Absolute Poker byly pozastaveny americkou vládou. Prokurátoři z New Yorku vydali soudní opatření a pozastavili 76 bankovních účtů ve čtrnácti zemích. Ty byly podle všeho využívány k praní špinavých peněz, konkrétně se mělo jednat o několik miliard dolarů. Nešlo však jen o zablokování služeb a účtů, obžalováno bylo jedenáct osob a dva byli ihned zadrženi. Očekává se, že po výpovědi se vyšetřovatelé dostanou k dalším osobám.

FBI zavřela tři velké pokerové online herny, chce si posvítit na internetový hazard
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zabaveno bylo i 5 domén spojených se zmiňovanými servery, takže při pokusu připojit se např. na fulltiltpoker.com uvidíte pouze krátké vysvětlení důvodu zablokování serveru a logo příslušných úřadů. Jiné zahraniční domény - .eu .uk atd. - fungují dál.  Trestní sazby v těchto případech nejsou nijak nízké a pohybují se od 5 po 30 let vězení, pokuty od 250 000 dolarů do rovného milionu. Důvod, proč je v USA online hazard zakázaný, je jednoduchý - nejdou z něj daně, ani žádné provize státu, což se vládě samozřejmě nelíbí. Proti zákroku FBI se ihned ohradila Aliance hráčů pokeru, která hodlá bojovat za online poker a odmítá, že by jakkoli porušoval zákony. Naopak prý nyní kvůli zásahu FBI nemůžou miliony lidí hrát svou oblíbenou hru.

FBI zavřela tři velké pokerové online herny, chce si posvítit na internetový hazard
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Odříznutí USA od online pokerových serverů bylo znát a místo obvyklých sto tisíc aktivních hráčů na Full Tilt Pokeru bylo včera připojeno „pouze“ kolem 30 000 uživatelů. Uvidíme, jak se bude situace nadále vyvíjet, ale lze očekávat, že spor bude vleklý a v USA si ještě nějakou dobu nezahrají.

Zdroj: Digital Trends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama