novy-model-apu-c-60-od-amd-dostane-funkci-turbo-ktera-pretaktuje-kazdou-cast-zvlast
Novinka Nový model APU C-60 od AMD dostane funkci Turbo, která přetaktuje každou část zvlášť

Nový model APU C-60 od AMD dostane funkci Turbo, která přetaktuje každou část zvlášť

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 4. 2011 06:00 1

Novinka vychází z modelu C-50 a bude mít stejné parametry včetně TDP. Dostane ale funkci, která bude moci měnit frekvence CPU a GPU části.

Reklama

AMD v současné době nabízí dva nejnižší modely APU Ontario. C-30, což je jednojádrový model s frekvencí 1,2 GHz a 277 MHz pro Radeon HD 6250 a dvoujádrový C-50 s frekvencí 1 GHz pro procesorová jádra. Právě z tohoto modelu se bude odvíjet nový C-60.

Model C-60 bude mít tedy dvě procesorová jádra se základní frekvencí 1 GHz a grafické jádro, které je zde značeno jako Radeon HD 6290, se základní frekvencí 276 MHz. Novinka bude mít stejně jako oba předchozí modely TDP 9 wattů.

Nový model APU C-60 od AMD dostane funkci Turbo, která přetaktuje každou část zvlášť
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tím hlavním vylepšením je ale funkce Turbo, která může přetaktovat jak procesorovou část tak grafickou. V Turbo režimu tak jádra poběží na 1,33 GHz a grafika dokonce na 400 MHz. To je nárůst 33% nárůst frekvence u procesorových jader a dokonce 44 % u grafické části. Zajímavé bude sledovat, jak se takováto APU jednotka bude vejít do 9 W. Pravděpodoně tak nepůjde přetaktovat obě části ve stejnou chvíli, protože by bylo TDP zcela jistě překročeno.

Zdroj: Macles

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama