internet-explorer-10-nebude-podporovat-operacni-system-windows-vista
Novinka Internet Explorer 10 nebude podporovat operační systém Windows Vista

Internet Explorer 10 nebude podporovat operační systém Windows Vista

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 4. 2011 09:00 15

Že by Microsoft konečně zjistil, že Vista byla propadák a snaží se ji smazat z povrchu zemského tím, že uživatele přetáhne na novější operační systém? Možná ano.

Reklama

Pokud stále uživateli operačního systému Windows Vista od Microsoftu, tak je pro vás webový prohlížeč Internet Explorer 9 poslední. Microsoft totiž potvrdil, že Internet Explorer 10 bude podporovat pouze operační systém Windows 7 a novější.

Uživatelé systémů Windows XP a Vista, kteří zkoušeli nainstalovat ukázkovou verzi Internet Exploreru 10, skončili s následující chybou: „Windows Internet Explorer Platform Preview nepodporuje operační systémy před Windows 7“. Microsoft následně sdělil, že na tomto se nic nezmění.

Přes to, že Windows 7 jsou z velké části založené na kódu z Visty, tak se Microsoft snaží, aby všichni přešli na novější operační systém. Pravděpodobně proto, že konečně uznal, že Vista nebyl povedený operační systém.

„Uživatelé Windows Vista mají skvělý webový prohlížeč IE9, ale s IE10 se chceme zaměřit na pokračování rozvíjet a vylepšovat moderní operační systém a moderní hardware“, řekla mluvčí Microsoftu. Windows Vista se tedy pravděpodobně vydá cestou Windows ME.

Internet Explorer 10 nebude podporovat operační systém Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama