vyzkousejte-si-pripravovany-firefox-5-vime-i-datum-vydani
Novinka Vyzkoušejte si připravovaný Firefox 5, víme i datum vydání

Vyzkoušejte si připravovaný Firefox 5, víme i datum vydání

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

15. 4. 2011 10:00 7

Sotva jsme stačili aktualizovat na Firefox 4, už je venku první testovací verze jeho nástupce. 

Reklama

Vývojáři prohlížečů, jakoby soutěžili, kdo vydá novou verzi rychleji. Krátce po uvedení finálního Firefoxu 4 přichází Mozilla s browserem v testovací fázi, nazvanou Aurora. Proč zrovna Aurora? Za vším stojí rychlejší vývojový cyklus, který staví na modelu, kdy se nové funkce přidávají do několika verzí jdoucích po sobě.

Vyzkoušejte si připravovaný Firefox 5, víme i datum vydání
i Zdroj: PCTuning.cz

Ty mají název Aurora, beta, a finální Firefox a účelem tohoto rozdělení je postupné vytvoření co nejlepšího a nejstabilnějšího produktu. Aurora je tady jakýsi balík inovací a vylepšení, do kterého budou postupem času přidávány nové funkce a opravy zabezpečení.

Vyzkoušejte si připravovaný Firefox 5, víme i datum vydání
i Zdroj: PCTuning.cz

Do fáze beta se dostaneme již 17.května a Mozilla na svých stránkách potvrdila, že plnohodnotného - finálního Firefoxu 5 se dočkáme již 21.června. Těšit se můžeme na vestavěnou čtečku PDF, větší propojení se sociálními sítěmi nebo zabudovaný nástroj Prism pro otevírání stránek mimo okno hlavního prohlížeče. Nutno upozornit, že verze je nestabilní a vše nefunguje jak má. Pokud však chcete Auroru vyzkoušet, můžete tvůrcům poskytnout odezvu ohledně stability a chyb, vítány jsou prý i návrhy na vylepšení. Sami se tak vlastně zapojíte do vývoje. Stahovat můžete zde.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Mozilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama