xoom-proti-ipadu-propadl-tabletu-se-prodalo-jen-100-tisic-kusu
Apple Novinka Xoom proti iPadu propadl, tabletu se prodalo jen 100 tisíc kusů

Xoom proti iPadu propadl, tabletu se prodalo jen 100 tisíc kusů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2011 10:30 10

David proti Goliášovi zatím neuspěl. Zpočátku vysoká cena a neokoukaný operační systém zřejmě udělali své. Mrzké prodeje neodvrátila ani Tegra 2.

Reklama

Na poli multimediálních tabletů mělo být letos poměrně těsno. Apple se chystal uvést druhou generaci iPadu, ostatní výrobci také nelenili a připravovali svá zařízení. Nejvážnějšími konkurentem pro iPad se mělo stát zařízení Motorola Xoom a také některé novinky Samsungu.

Xoom se začal oficiálně prodávat 24. února a stal hlavním představitelem platformy Honeycomb. Prodejně vzhůru ho měla táhnout dvoujádrová Tegra 2, kvalitní aplikace a hlavně Android 3.0. Podle interní metodiky Deutsche Bank ale Motorola dosud prodala jen 100 tisíc kusů. A to není rozhodně výsledek, který by se dal považovat za úspěch.

Vysoká startovací cena a dosud neosvědčený operační systém zřejmě udělali své. V recenzích si tablet přitom vedl poměrně dobře. A co víc, Motorola si dala záležet i s reklamou, vždyť upoutávka běžela i během prestižního finálového zápasu severoamerické NFL v americkém fotbalu a vtipně si dobírala - koho jiného - iPad.

Suma sumárům, prodeje Xoomu se zatím dají považovat za propadák, iPadu 2 se za naopak první měsíc prodalo už přes 2,6 milionů kusů. 

Xoom proti iPadu propadl, tabletu se prodalo jen 100 tisíc kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Venturebeat

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama