amd-spustila-dodavky-32nm-procesoru-fusion-s-vykonnou-grafikou
Novinka AMD spustila dodávky 32nm procesorů „Fusion“ s výkonnou grafikou

AMD spustila dodávky 32nm procesorů „Fusion“ s výkonnou grafikou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2011 13:30 15

První hybridní čipy Llano už putují k výrobcům. Grafická část podporuje DirectX 11 a může obsahovat až 480 unifikovaných jednotek.

Reklama

Společnost Advanced Micro Devices v pondělí na svých oficiálních stránkách oznámila, že oficiálně začala dodávat hybridní procesory rodiny Fusion, tzv. APU s kódovým označením Llano výrobcům počítačů.

AMD spustila dodávky 32nm procesorů „Fusion“ s výkonnou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle všeho se jedná zatím pouze o čtyjádrové verze, přesné informace nejsou k dispozici a tudíž ani není zcela jasné, zda se jedná o desktopové či notebookové modely.

Nepřehlédněte:

AMD E-350 Zacate proti Intelu Atom D525 s ION 2

APU neboli Accelerated Processing Unit je značení, které je určeno pro hybridní čipy postavené na 32nm technologii, jež obsahují procesorovou i grafickou část na jednom čipu. Grafický čip vychází ze zaběhlé architektury Evergreen, takže podporuje rozhraní DirectX 11 a akceleraci Full HD videa (UVD 3). A také může obsahovat 160 nebo dokonce až 480 unifikovaných jednotek.

Výkonnější APU jsou určená pro výkonné mobilní zařízení a až středně výkonné stolní počítače. Modelové označení čipů LIano začíná písmenem A: kompletní přehled naleznete na serveru Xbit-Labs.

 

Na videu můžete vidět APU s označením A8-3510MX, které ukazuje své schopnosti proti mobilnímu procesoru Sandy Bridge Core i7-2630QM s frekvencí 2 GHz a grafickou částí Intel HD 3000. Test zahrnuje benchmark Final Fantasy, úkoly v Excelu, vykreslování 3D programu a přehrávání HD videa

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama