google-chce-koupit-patenty-nortelu-za-900-milionu-dolaru
Apple Novinka Google chce koupit patenty Nortelu za 900 milionů dolarů

Google chce koupit patenty Nortelu za 900 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2011 12:30 3

Na mobilním trhu zuří válka a tak je důležité se pořádně vyzbrojit. Případný nákup aktiv bude bránit platformu Android.

Reklama

Možná už víte, že Microsoft koupil od krachující kanadské společnosti Nortel přesně 666 624 IPv4 adres za cenu sedm a půl milionu dolarů. Na skomírajícím subjektu se ale chystá přiživit i internetový gigant Google, který by od něj za 900 milionů dolarů rád odkoupil patentové portfolio čítající přes 6000 patentů, a to především z oblasti komunikačních technologií (bezdrátových, datových, optických, či internetových).

Zájem je ale veliký a proto je nákup zatím odložen. K dalším vážným zájemcům patří společnosti ZTE, Ericsson a RPX. Ze strany „velkého bratra“ jde o krok logický. Na bitevním poli mobilních výrobců, kde se soudí každý s každým Google patří (ačkoli ročně registruje stále více patentů) k těm, kteří tahají za menší konec.

Nepřehlédněte:

Nortel zbankrotoval, Microsoft od něj koupil 600 tisíc IPv4 adres za 7,5 milionu dolarů

„Google je poměrně mladá společnost, a přestože počet našich patentů roste, mnoho naší konkurence má díky své delší existenci větší portfolio,“ vysvětluje Ken Walker na oficiálním blogu Googlu.

Ben Wood z analytické společnosti CCS Insight poté upřesnil: „Vzhledem k tomu, že mobilní trh je zmítán šarvátkami, není žádným překvapením, že má Google zájem o aktiva, která by mu pomohla bránit mobilní platformu Android před útoky konkurence u soudu.“

Prodej patentů je posledním vydechnutím, pro kdysi jednu z největších kanadských firem s 90 tisíci zaměstnanci a tržní hodnotou vyšší jak 250 miliard dolarů.

Google chce koupit patenty Nortelu za 900 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama