microsoft-podal-na-google-stiznost-u-evropske-komise
Novinka Microsoft podal na Google stížnost u Evropské komise

Microsoft podal na Google stížnost u Evropské komise

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 4. 2011 14:11 5

Podle něj Google využívá nekalých praktik, aby oslabil konkurenci. Prý bojkotuje funkčnost portálu YouTube na platformě Windows Phone 7 a „na svědomí“ má další věci…

Reklama

Je veřejným tajemstvím, že Microsoft a Google spolu nemají dlouhodobě úplně nejlepší vztahy, což dokládá i páteční formální stížnost tvůrců Windows u Evropské komise. Microsoft v úvodu své rozsáhlé zprávy uvádí, že situace v Evropě je alarmující a mnohem horší než ve Spojených státech a tudíž za první bojiště zvolil Evropskou unii.

Podle Microsoftu Google zneužívá svého dominantního postavení v oblasti internetového vyhledávání, přičemž má znevýhodňovat konkurenční řešení při práci s obsahem videoportálu YouTube.

Stejně tak se mu nelíbí funkčnost YouTube na startující mobilní platformě Windows Phone 7 nebo zaběhlém iOS, protože údajně odmítá konkurenčním platformám dopřát stejný přístup k metadatům, jakým disponuje stájový Android.

Nakonec prý také odepírá stránkám, které používají Google Searchbox, možnost používat vyhledávacích oken konkurence. Některé další stížnosti se týkají i elektronických knih. Google reagoval prohlášením, ve kterém slibuje spolupráci s EK a mimo jiné uvádí, že je otevřený diskuzím. Krok Microsoftu pro něj není žádným překvapením.

Microsoft podal na Google stížnost u Evropské komise
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama