microsoftu-unikla-finalni-verze-noveho-operacniho-systemu-april
Novinka Microsoftu unikla finální verze nového operačního systému! (apríl)

Microsoftu unikla finální verze nového operačního systému! (apríl)

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 4. 2011 09:00 13

Celý půl rok před uvedením se stalo nevídané. Někdo odcizil nový operační systém Microsoftu. Tohle je revoluce na poli operačních systémů.

Reklama

Více než půl roku před uvedením se objevila finální verze nového operačního systému od Microsoftu, Windows. Celý systém byl odcizen přímo z kanceláře Microsoftu na jedné disketě. Windows jsou 16bitový operační systém, který ke svému běhu potřebuje MS-DOS a nejméně 256 kilobajtů paměti.

Pokud se podíváme na obrázek z této verze systému, je změna oproti MS-DOS vidět na první pohled. Vše nahradila grafická okna, která jsou k vidění například u konkurenční firmy Apple Computers. Aby se Microsoft vyhnul sporům se Stevem Jobsem, nelze okna překrývat přes sebe.

Úplnou novinkou u toho systému od MS je multitasking. Říkáte, že nevíte, o co se jedná? Multitasking znamená provádění více operací najednou. V jednom okně vám tak mohou běžet hodiny, v jiném můžete mít otevřené Reversi a v poslední okně třeba Write.

Microsoftu unikla finální verze nového operačního systému! (apríl)
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Společně s operačním systémem zločinci odcizili i VHS kazetu, která měla nápis Bláznivý Steve, v domnění, že se bude jednat o nějaký nový film. Skutečnost však byla jiná. Na VHS se nacházela televizní reklama právě k novým Windows. My vám ji samozřejmě ukážeme.

Zdroj: piratebay.microsoft.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama