google-ma-nejhodnotnejsi-znacku-porazil-apple-i-microsoft
Apple Novinka Google má nejhodnotnější značku, porazil Apple i Microsoft

Google má nejhodnotnější značku, porazil Apple i Microsoft

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 3. 2011 14:00 7

Po loňském druhém místě se letos Google vyšvihl do čela. Největší propady naopak zaznamenaly značky Nokia a Société Générale.

Reklama

Agentura BrandFinance vydala nový žebříček nejvíce ceněných firemních značek. V loňském roce byl Google druhý, ihned za Wallmartem. Letos už ale postoupil na první příčku, přičemž hodnota jeho značky by měla činit přes 44,294 milionu amerických dolarů. Oproti minulému roku to znamená nárůst o celých 36 procent (36,191 milionu), a to není vůbec špatné, naopak.

Na druhé pozici se umístil Microsoft. Jeho značka je ceněna na 42 805 milionů dolarů. Maloobchodní řetězec Wallmart je letos až třetí s ohodnocením 36,220 milionu.

Do první desítky se ještě vešla čtvrtá společnost IBM, pátý Vodafone a dvanáctý Apple, jehož značka byla ohodnocena na 29,543 milionu dolarů. Největší propad zaznamenala Coca Cola – největší producent nealkoholických nápojů na světě, která skončila až šestnáctá. Ohodnocení AAA+ si ale udržela.

Za růstem značky Google stojí nabídka služeb jako GMail, Google Docs, Google Maps, YouTube. Stále důležitější roli hraje mobilní operační systém Android.

Google má nejhodnotnější značku, porazil Apple i Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitaltrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama