maji-64bitove-verze-prohlizecu-smysl
Internet Novinka Mají 64bitové verze prohlížečů smysl?

Mají 64bitové verze prohlížečů smysl?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

28. 3. 2011 12:30 30

Přináší minimum výhod a spoustu další práce pro vývojáře. A věděli jste, že 64-bit IE9 je dokonce pomalejší než 32-bit?

Reklama

Georg Binder, redaktor serveru WindowsBlog.at, se zamyslel nad použitelností 64-bitových aplikací, konkrétně pak internetových prohlížečů. Čerpal především z aktuálního dění kolem 64-bit Internet Exploreru 9, který je v několika ohledech pomalejší než jeho 32-bitový bratříček a navíc ani není standardní součástí Windows (zde máte po instalaci 32-bit).

Mají 64bitové verze prohlížečů smysl?
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní výhodou 64-bitových systémů je možnost využít více než 3 GB paměti (omezením pro jednotlivé aplikace v 32-bit systému je 2 GB RAM). Podíváte-li se na vašem PC do Správce úloh, zjistíte, že při otevření několik destítek různých stránek prohlížeč využívá např. 600 MB paměti. Samozřejmě záleží na zobrazovaných stránkách a typu prohlížeče, ale to teď neřešme. Stalo se vám někdy, že by jste dosáhli zmiňovaného limitu 2 GB? Troufnu si tvrdit, že málokomu...

Velkým problémem je také to, že mnoho plug-inů, jako je Flash není k dispozici pro 64-bitové prohlížeče. Osobně se 64-bitovému prohlížeči nebráním, ale souhlasím s Georgem Binderem, že velký smysl v dnešní době nemá. Co myslíte?

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama