xtreamer-ultra-prenosny-pocitac-s-dvoujadrovym-atomem
Novinka Xtreamer Ultra: přenosný počítač s dvoujádrovým Atomem

Xtreamer Ultra: přenosný počítač s dvoujádrovým Atomem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 3. 2011 11:30 4

Vykreslování zajišťuje čip nVidie s 512 MB vyhrazené paměti a podporou DirectX 10. Pokud máte zájem, na nic nečekejte. Zařízení už je možné předobjednat.

Reklama

HTPC (Home-Theater PC) s názvem Ultra od společnosti Xtreamer bylo prvně představeno na veletrhu CeBIT v německém Hannoveru. V obchodech ho zatím nenajdete, avšak už je možné si jej alespoň předobjednat.

Na trhu bude oficiálně dostupný v první polovině dubna. Jeho rozměry jsou 212 × 142 × 52,5 mm, je postaven na druhé generaci Ionu a má dvoujádrový procesor Atom D525 s nominální frekvencí 1,8 GHz. Grafická část je kompatibilní s API DirectX 10 a využívá 512 MB paměti.

Operační paměť má kapacitu 4 GB. Zajištěna je podpora jednoho 2,5“ nebo 3,5“ pevného disku. Nechybí Gigabitový Ethernet, modul WiFi 802.11 b/g/n, šest USB 2.0 konektorů. Zobrazovadlo připojíte skrze výstupy DVI, HDMI.

Zadní část skrývá i jeden eSATA konektor. V balení naleznete jako bonus i 8 GB flash-disk. Operačním systémem je podle dostupných informací Linux. Výrobce cenu stanovil na 249 euro.

Xtreamer Ultra: přenosný počítač s dvoujádrovým Atomem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xtreamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama