nortel-zbankrotoval-microsoft-od-nej-koupil-600-tisic-ipv4-adres-za-7-5-milionu-dolaru
Novinka Nortel zbankrotoval, Microsoft od něj koupil 600 tisíc IPv4 adres za 7,5 milionu dolarů

Nortel zbankrotoval, Microsoft od něj koupil 600 tisíc IPv4 adres za 7,5 milionu dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 3. 2011 11:00 11

Začíná kvést šedý trh s IPv4 adresami, jejichž hodnota stále narůstá. V únoru bylo totiž přiděleno posledních pět velkých bloků IPv4 adres regionálním registrátorům.

Reklama

Zásoby IPv4 adres se tenčí a tak je pochopitelné, že s tím, jak na internetu dochází místo, jejich cena narůstá. V minulém týdnu se společnost Nortel Networks Corporation rozhodla prodat 666 624 IPv4 adres za cenu sedm a půl milionu dolarů.

Zájem projevily ihned čtyři významné subjekty, s nejvyšší nabídkou přispěchal Microsoft, což znamenalo, že v průměru cena jedné adresy vzrostla na více jak deset dolarů (11,25 dolaru).

Microsoft po zaplacení získá nejprve 470 016 adres, zbytek (196 608) až po administrativním dokončení likvidace Nortelu. Zájem o IPv4 je v posledních měsících enormní, hodně lidí totiž má z technologie IPv6 adres obavy, protože ji nepodporují mnohá koncová zařízení, např. některé routery či chytré telefony.

Nepřehlédněte:

Velkého testu internetového protokolu IPv6 se zúčastní i Microsoft

Konec je už ale na dohled. Počátkem února společnost IANA (Internet Assigned Numbers Authority) – která globálně spravuje celý rozsah IP na internetu, oznámila, že rozdala posledních pět velkých bloků IPv4 adres regionálním registrátorům.

Na červen je už navíc naplánován velký test IPv6 (World IPv6 Day; pozn. aut), kterého se zúčastní Google, Facebook, Yahoo a Microsoft. Uskuteční se 8. června a bude trvat 24 hodin.

Nortel zbankrotoval, Microsoft od něj koupil 600 tisíc IPv4 adres za 7,5 milionu dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama