facebooku-ma-650-milionu-uzivatelu-hodnotu-85-miliard-dolaru
Novinka Facebooku má 650 milionů uživatelů, hodnotu 85 miliard dolarů

Facebooku má 650 milionů uživatelů, hodnotu 85 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 3. 2011 12:45 24

Žere to čas, způsobuje vadu zraku a demenci. Prý. Řeč je o Facebooku, největší internetové síti současnosti, jehož hodnota rychle roste.

Reklama

Před nedávnem bankovní institut Goldman Sachs investoval do Facebooku – oblíbené sociální sítě a fenoménu posledních měsíců, 450 milionů dolarů, což celou firmu ocenilo na neuvěřitelných 50 miliard dolarů.

Suma se ale mnohým jevila jako neopodstatněná a tak se začalo mluvit o tom, že sociální sítě jsou vlastně jednou velkou bublinou. „Sociální služby jsou stejnou bublinou, jako kdysi e-mail,“ tvrdil například Simon Johnson, který do roku 2008 působil jako vedoucí ekonom Mezinárodního měnového fondu.

Staň se fanouškem PCTuningu na Facebooku

Podle posledních zpráv je momentálně Facebook na sekundárním trhu SharesPost ceněn dokonce na 85 miliard dolarů. Může za to především rostoucí cena akcií společnosti, když jedna se nyní obchoduje za 34 dolarů. Před 14 dny měl Facebook hodnotu „pouze“ 78 miliard.

V současné době službu využívá už více jak 650 milionů uživatelů. A z toho 150 milionů jich pochází ze Spojených států amerických. Je pravděpodobné, že hodnota Facebooku v nejbližších týdnech, či měsících překročí 100 miliard dolarů.

Facebooku má 650 milionů uživatelů, hodnotu 85 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama