hacker-ukradl-zetony-k-on-line-pokeru-dostal-dva-roky-natvrdo
Novinka Hacker ukradl žetony k on-line pokeru, dostal dva roky natvrdo

Hacker ukradl žetony k on-line pokeru, dostal dva roky natvrdo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2011 16:00 5

Mitchell ukradl společnosti Zynga celkem 400 miliard virtuálních žetonů v hodnotě 12 milionů dolarů. Svůj čin u soudu neobhájil, půjde si tak sednout na dva roky do chládku.

Reklama

Gamblerství, neboli patologické hráčství se dá přirovnat k závislosti na kokainu. Závislost může takového člověka dohnat k zoufalým činům. A tak jsou známé případy, že hráč si pro svou závislost shání peníze kde se dá.

Hrám po internetu propadl také 29letý Ashley Mitchell, který Zynga – firmu provozující nejoblíbenější poker na Facebooku, okradl o 12 milionů dolarů. Mitchell se naboural do účtů dvou zaměstnanců společnosti, odkud si pak herní žetony převedl na své fiktivní účty na Facebooku.

Nepřehlédněte:

Hacker ukradl žetony na poker v hodnotě 12 milionů dolarů

Na své účty si v roce 2009 převedl přesně 400 miliard virtuálních žetonů. Část z nich se následně pokusil prodat na černém trhu a na portálu eBay, když za ně inkasoval 53 tisíc liber. „Výdělek“ investoval do luxusních hodinek značky Rolex a on-line hazardních her.

Mitchell není žádný začátečník. Na servery Zyngy přistupoval skrze nezabezpečené WiFi sítě svých sousedů, takže policie podnikala razie nejdříve u nich doma. Dlouho to vypadalo na dokonalý zločin, ale nakonec jednu chybu udělal, a to, když se do systému přihlásil pod svým účtem na Facebooku. Policie už šla na jisto.

Argumenty jeho obhájce u soudu neuspěly, takže si Mitchell půjde sednout na dva roky do chládku. Odsouzen byl za zneužití počítače ke zločinu a praní špinavých peněz.

Navíc ho ještě čeká přelíčení ohledně porušení podmínky. Tenhle vejlupek se totiž mimo jiné už v roce 2008 naboural do systému svého zaměstnavatele ve snaze připsat si k výplatě pár tisíc liber navíc.

Hacker ukradl žetony k on-line pokeru, dostal dva roky natvrdo
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama