vcera-vysel-firefox-4-za-prvnich-24-hodin-byl-stazen-5-milionkrat
Novinka Včera vyšel Firefox 4. Za prvních 24 hodin byl stažen 5 milionkrát

Včera vyšel Firefox 4. Za prvních 24 hodin byl stažen 5 milionkrát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 3. 2011 10:15 16

Fanoušci Firefoxu vrní blahem. Finální verze přináší odlehčený vzhled, nové funkce, vylepšené vykreslovací jádro Gecko a hardwarovou akceleraci.

Reklama

Dle plánu byla včera uvedena finální verze internetového prohlížeče Mozilla Firefox 4. Oproti předchůdci (Forefoxu 3.6; pozn. aut) přináší některé důležité změny. Prohlížeč je postaven na inovovaném vykreslovacím jádru Gecko 2.0, nabídne odlehčený vzhled a také některé nové funkce.

Jde konkrétně o Firefox Sync, App Tabs, Switch to Tab, Do Not Track, HSTS (HTTP Strict Transport Security) či CSP (Content Security Policy). Nechybí také už dříve zmiňovaná podpora WebM pro akceleraci 3D grafiky.

Nepřehlédněte:

Firefox 4 znovu odložen. Finální verze údajně až v březnu

Takže co vás čeká? Ve zkratce určitě rychlejší prohlížeč, který výrazně rychleji startuje a načítá stránky. A o to jde zejména běžnému uživateli nejvíce. Protože na finální verzi čekalo mnoho z vás, není překvapením, že bylo oznámeno, že za prvních 24 hodin si ji stáhlo přes 5 milionů uživatelů.

Jen pro porovnání, finální verzi IE 9 si stáhlo za první den 2,3 milionu uživatelů. Firefox 4 je dostupný v 80 jazykových mutacích a dostupný pro operační systém Windows, Mac OS X a Linux. Stahovat jej můžete přímo z oficiálních stránek.

Včera vyšel Firefox 4. Za prvních 24 hodin byl stažen 5 milionkrát
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama