chrome-os-a-nvidia-tegra-2-v-netbooku-sony-vaio
Novinka Chrome OS a nVidia Tegra 2 v netbooku Sony VAIO

Chrome OS a nVidia Tegra 2 v netbooku Sony VAIO

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

22. 3. 2011 12:00 7

Společnost oznámila další netradiční model řady VAIO. Vedle ultratenkého kousku s technologií Thunderbolt se dočkáme i nasazení dlouho očekávaného Chrome OS.

Reklama

Novinka bude poháněna SoC (System-on-chip) nVidia Tegra 2 a jako jedna z prvních se představí s „novým“ operačním systémem společnosti Google. Dění kolem Chrome OS v posledních několika měsících utichlo, ale zdá se, že projekt není ani zdaleka mrtvý.

Chrome OS a nVidia Tegra 2 v netbooku Sony VAIO
i Zdroj: PCTuning.cz

První Chrome OS zařízení od Sony se pochlubí 11,6" displejem s poměrně vysokým rozlišením 1366×768 obrazových bodů. O dostatečný výkon se postará zmiňovaný čip od nVidie, 1GB RAM a pro data je připraveno slabých 16 GB eMMC paměti. Rozšířit ji by neměl být problém pomocí paměťových karet či flash disků. Nechybí ani WiFi a pro pohodlné psaní je velikost jednotlivých kláves na klávesnici 18 mm. Důležitým parametrem u podobných zařízení je především výdrž baterie, ta v tomto případě dělá slušných 8 hodin.

Chrome OS a nVidia Tegra 2 v netbooku Sony VAIO
i Zdroj: PCTuning.cz

Model z oblíbené řady VAIO má rozměry 29.8 cm × 21.5 cm × 19.9 mm a časem nabídne i Bluetooth a GPS, ihned po vydání v létě tohoto roku ale v zařízení ještě nebudou. Je dobré vědět, že projekt Google Chrome OS není úplně mrtvý a že i výrobci jako Sony jej plánují nasadit ve svém zařízení. Co myslíte, má vůbec  šanci uchytit se na trhu, nebo to bude jeden velký omyl?

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama