vyvoj-prohlizece-internet-exploreru-od-1-verze-po-9-video
Internet Novinka Vývoj prohlížeče Internet Exploreru od 1. verze po 9. [video]

Vývoj prohlížeče Internet Exploreru od 1. verze po 9. [video]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 3. 2011 10:30 4

Na videu jsou krátké recenze všech po sobě jdoucích verzí webových prohlížečů. Dostaneme se tak do dob operačního systému Windows 95.

Reklama

Tento týden byla konečně uvolněna 9. verze webového prohlížeče od Microsoftu, Internet Explorer. Největší novinkou by měla být podpora HTML5, hardwarovou akceleraci grafiky a vylepšení ostatních funkcí. Na videu níže se můžete podívat, jak vývoj prohlížeče šel od úplně prvního. Všechno začíná instalací operačního systému Windows 95. První verze Exploreru je v dnešní době už nepoužitelná.

Pokud rozumíte alespoň trochu anglicky, máte ke každému prohlížeči mluvený komentář. Prvním prohlížečem, který zvládal vše správně zobrazit a také projit testem ACID2, byl Internet Explorer 6, který se stále na počítačích drží jako klíště. Proto se také plno společností rozhodlo od podpory IE6 upustit a tak brzy přestane správně zobrazovat velké množství webových stránek a webové aplikace na něm nebudou fungovat.

Nejnovější prohlížeč, Internet Explorer 9, je určitě krokem kupředu, protože již zvládá zobrazit webové stránky, které umějí konkurenční prohlížeče, ale předchozí verze IE je zobrazovaly špatně.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama