prvni-dil-call-of-duty-ma-stale-fanousky-zajem-o-lan-turnaj-predcil-ocekavani
Novinka První díl Call of Duty má stále fanoušky. Zájem o LAN turnaj předčil očekávání

První díl Call of Duty má stále fanoušky. Zájem o LAN turnaj předčil očekávání

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 3. 2011 11:00 5

Druhou březnovou sobotu si dali v pražské herně BattleZone sraz hráči prvního dílu Call of Duty, aby se spolu po více jak roce sešli a utkali se na offline turnaji MSI Grunex CoD1 LAN o krásné ceny.

Reklama

Call of Duty  je velmi stará hra, která vyšla již v roce 2003. Většina podobných her, už dávno leží hráčům v šuplíku a je na nich pořádná vrstva prachu, ovšem komunita této staré hry je v Čechách nadále aktivní. Herní portál Grunex oslovil hráče této klasické hry s myšlenkou, jestli by se chtěli sejít a zahrát si na kvalitním LAN turnaji. Zájem hráčů byl nevídaný, a tak organizátorům nic nebránilo k uspořádání další zajímavé offline akce.

Hráči měli o turnaj velký zájem a za organizátorskou snahu se tak odvděčili tím nejlepším způsobem. Turnaj byl zaplněn až do posledního šestnáctého místa! Mezi přihlášenýmy týmy nechyběly ani favorité jako například nEophyte, eSuba, Gunrunners a řada dalších. Všichni favorité postoupili základními skupinami jako nůž máslem a tuhé boje se svedly ve finálovém Play-off, kde už šlo do tuhého.

Hned v prvním kole Play-off jsme se dočkali překvapení, když si favorizované týmy Gunrunners, Cracked Gamers či FeW GamerS museli po prohře sbalit své herní náčiní a odjet domů. Finále by se dalo označit jako souboj titánů, protože proti sobě nastoupili týmy eSuby a nEophyte, kteří si až do finále vedli takřka suverénně.

Úspěšnějším týmem byl v samém závěru tým pod hlavičkou české organizace eSuba, který tak po vítězství jejich Call of Duty 2 sekce na poslední Big Shock! CoD2 LAN získává další cenný skalp, a odnáší si tak příjemnou peněžní odměnu a dárky ze speciální edice Fnatic.MSI. Fnatic. MSI patří mezi nejúspěšnější světové týmy v PC hrách a hráči vyhráli trička a dresy právě tohoto světového herního giganta.

Na druhém místě se tedy umístili hráči nEophyte a v boji o třetí místo si tým Lamy z Panamy poradil se svým soupeřem pod názvem set name. Hráči byli s turnajem spokojeni natolik, že už při odchodu z herny se ptali, kdy budou další. Dá se tedy předpokládat, že tato stará hra díky své aktivní komunitě bude žít i nadále.

První díl Call of Duty má stále fanoušky. Zájem o LAN turnaj předčil očekávání
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama