zotac-uz-ma-amp-edici-nove-geforce-gtx-550-ti
Novinka Zotac už má AMP! edici nové GeForce GTX 550 Ti

Zotac už má AMP! edici nové GeForce GTX 550 Ti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2011 13:00

Známý výrobce sází na vysoké frekvence, takže jádro karty běží na rovném 1 GHz. Ale navýšen byl i takt pamětí.

Reklama

Včera byla uvedena grafická karta GeForce GTX 550 Ti, která sice nedopadla špatně, jásat nad recenzemi ale v nVidii nemohou. Akcelerátor podává poměrně dobrý výkon, to ano. Problémem je ale cena, ruku na srdce – pár stovek dolů a hodnocení by byla jiná.

Nepřehlédněte:

Recenze GeForce GTX 550 Ti — Slušná karta za špatnou cenu

Takhle většina spotřebitelů spíše sáhne po konkurenčním Radeonu HD 5770, který je zhruba o pět set korun levnější, přičemž ve výkonu zaostává jen o pět procent. Někomu nemusí vyhovovat i krapet vyšší spotřeba v zátěži než by se slušelo. Přeci jen, nejedná se o hi-end, kde nezdravě točící se elektroměr je většina schopná tolerovat.

V rámci uvedení na trh směřují různé edice od rozlišných výrobců. Mezi nimi je i poměrně známý Zotac, který se uživatelům chystá naservírovat vysoko taktovanou AMP! edici. GPU GF116 je přetočeno na rovný 1 GHz (900 MHz referenční), takže 192 CUDA jader pracuje na 2000 MHz.

Frekvence 1 GB GDDR5 paměti se ustálila na 4400 MHz (4100 MHz). Sběrnice má šířku 192 bitů. Na záslepce najdete dvojici výstupů DVI konektorů a také jeden HDMI a DisplayPort. Koncovou cenu Zotac stanovil na 155 dolarů.

Zotac už má AMP! edici nové GeForce GTX 550 Ti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama