microsoft-prohral-boj-s-ipodem-konci-s-vyvojem-prehravace-zune
Apple Novinka Microsoft prohrál boj s iPodem, končí s vývojem přehrávače Zune

Microsoft prohrál boj s iPodem, končí s vývojem přehrávače Zune

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 3. 2011 14:30 8

Přehrávače nakousnutého jablka Microsoft k ničemu nepustily. Platforma jako taková ale přežije, konkrétně bude žít její softwarová divize.

Reklama

I v roce 2011 trhu s MP3 přehrávači suverénně vládne Apple se svým iPodem. Microsoft se to pokoušel změnit se svým přehrávačem Zune. V konkurenci však neobstál a tak po telefonech Kin hází přes palubu další hardwarové zařízení, informuje vlivný list Bloomberg.

Zpoždění ale bylo příliš veliké. A ačkoli platforma nebyla vůbec nezajímavá, mezi uživateli o ni nebyl zájem. Zdroj blízký celé situaci, který si nepřál být jmenován, potvrdil, že Microsoft výrobu a vývoj kapesního MP3 přehrávače zastaví už zanedlouho.

Nepřehlédněte:

Soutěž:Microsoft Zune HD - soutěž o exkluzivní přehrávač

Platforma jako taková ale přežije, konkrétně její softwarová divize, se kterou se dále budeme setkávat na desktopových Windows a mobilních Windows Phone 7. Zde umožňuje nakupování hudby, filmů nebo za měsíční poplatek i neomezený hudební streaming.

První přehrávače Microsoft představil už v roce 2006, o rok později uvedl druhou generaci, u které zapracoval na rozměrech a navýšil životnost baterie. Poslední verze pak byla uvedena v roce 2009. Přestože se jednalo o docela solidní produkt, nedokázal ho Microsoft - jak je u něj někdy zvykem - zákazníkům prodat.

Pozastavení výroby a vývoje tak je logickým krokem. Zune, jako přímý konkurent zařízením Apple, neuspěl, bohužel.

Softwarový gigant to v retailu moc neumí, o čemž přesvědčil i telefony Kin. Ale blýská se na lepší časy. Důkazem budiž nadějná mobilní platforma Windows Phone 7 a oznámení, že v databázi Marketplace se nachází už více jak 10 tisíc aplikací.

Microsoft prohrál boj s iPodem, končí s vývojem přehrávače Zune
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama