takhle-budou-vypadat-hry-budoucnosti-epic-ukazal-novy-unreal-engine-3-v-akci-video
Novinka Takhle budou vypadat hry budoucnosti. Epic ukázal nový Unreal Engine 3 v akci [video]

Takhle budou vypadat hry budoucnosti. Epic ukázal nový Unreal Engine 3 v akci [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 3. 2011 15:00 17

Technologické demo s názvem Samaritan se povedlo. Dominuje mu hra světel a stínů, výsledný dojem umocňuje podmanivý hudební doprovod.

Reklama

Herní studio Epic na letošní Game Development Conference představilo nejnovější verzi Unreal Enginu 3 a vyzdvihlo jeho hlavní přednosti. Sami vývojáři zdůrazňují, že chybí skutečně jen málo tomu, aby mohla být označena jako Unreal Engine 4.

Engine nyní oplývá plnou podporou rozhraní DirectX 11 a teselace, proprietární technologie PhysX nebo 3D Vision, kdy poslední zmíněná dovoluje skrze speciální 3D brýle pozorovat stereoskopický obraz.

Nepřehlédněte:

Unreal Engine 3 dostane podporu pro DirectX 11, vyhlazování a nové efekty

Takhle budou vypadat hry budoucnosti. Epic ukázal nový Unreal Engine 3 v akci [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Vylepšení zahrnují pro realistický vzhled také efekty jako Sub Surface Scattering (metodu jste mohli vidět např. ve filmu Avatar), kde jsou světelné paprsky rozptylovány ve vícevrstvém materiálu pod jeho vnější vrstvou. Implementován byl rovněž nativní anti-aliasing neboli vyhlazování, v tomto případě konkrétně metoda MultiSampling (MSAA), kterou máte možnost zapnout nebo vypnout.

Už statické obrázky z GDC 2011 vypadaly bombasticky. Epic uživatele nenechal dlouho čekat a koncem minulého týdne uvedl oficiální technologické demo s názvem Samaritan, takže neváhejte a ponořte se do světa plného světel, stínů a nových technologií.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama