unikly-obrazek-z-prezentace-ukazuje-rozebranou-gtx-590
Novinka Uniklý obrázek z prezentace ukazuje rozebranou GTX 590

Uniklý obrázek z prezentace ukazuje rozebranou GTX 590

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 3. 2011 06:00 22

Blížící se uvedení jakéhokoliv produktu vždy znamená únik nějakých informací. Včera do světa unikl jeden slide z prezentace.

Reklama

Na fóru ExtremeSystems se včera objevil jeden obrázek, který pochází z prezentace k budoucí dvoučipové grafické kartě od nVidie. Obrázek nám odkrývá, jaký bude chladič. Ten je navržen stejně jako u dvoučipové GTX 295 druhé verze. Na každém jádru je jedna velká měděná parní komora (vapor-chamber) na které jsou hliníková žebra. Ty jsou ze středu ofukována pravděpodobně 100mm větráčkem. Polovina tepla jde tak ven a druhá dovnitř skříně.

Uniklý obrázek z prezentace ukazuje rozebranou GTX 590
i Zdroj: PCTuning.cz

Slide také potvrzuje, že se doučipová karta bude skládat ze dvou GTX 580. GTX 590 tedy ponese dvě plně odemčená jádra GF110 s 512 CUDA jádry a ke každému jádru připadá 1,5 GB videopaměti  GDDR5. Napájecí část grafické karty bude mít 10 fází. Finální frekvence stále nejsou známé a mluví se o tom, že se s nimi ještě hýbe. GeForce GTX 590, vyzyvatel dvoučipového Radeonu HD 6990, by se měla oficiálně objevit 22. března, tedy v den vydání akční pecky Crysis 2 v Americe.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama