serie-mafia-se-prodalo-5-milionu-kusu-naopak-lepe-se-darilo-grand-theft-auto-iv
Novinka Série Mafia se prodalo 5 milionů kusů, naopak lépe se dařilo Grand Theft Auto IV

Série Mafia se prodalo 5 milionů kusů, naopak lépe se dařilo Grand Theft Auto IV

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 3. 2011 13:00 15

Druhý díl gangsterské akce je na zhruba 3 milionech. No, nejen skalní fanoušci zřejmě čekali lepší výsledek.

Reklama

Analytická společnost Webdush Securities vypracovala pro herní studio Take 2 studii, ve které se zaměřila na úspěšnost jím produkovaných titulů. Podle něj se titulu Grand Theft Auto IV – nástupce extraúspěšné městské akce, tentokrát ovšem z prostředí Liberty City s dominantami New Yorku a imigrantem Niko Bellicem, vyexpedovalo už téměř 20 milionů kusů.

Pokračování kultovní drsňácké série je zatím v těsném závěsu za GTA: San Andreas (21,5 mil.). S výrazným náskokem za sebou ale nechává Red Dead Redemption (8 mil.), strategickou sérii Civilization (10. mil), první a druhý díl Bioshocku (8 mil.), komiksově vykreslené Borderlands (4 mil.) nebo sérii Max Payne (7 mil.)

Nás ale hlavně zajímá, že se do obchodů podařilo vyexpedovat také 5 milionů kusů série Mafia. Prvního dílu se podle Take 2 prodalo přes 2 miliony, z toho nám vychází, že nástupce je na necelých 3 milionech. A to rozhodně není výsledek, se kterým by herní studio mohlo být spokojeno. Otázkou také zůstává, kolik kusů se podařilo prodat za plnou cenu a kolik až po slevě.

Do výsledků se také pravděpodobně započítává i počet prodaných přídavků, což výsledné číslo jistě zvyšuje. No, zdá se, že nejen zapřísáhlí fanoušci pilotního dílu čekali lepší výsledek.

Nepřehlédněte:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama