battlefield-3-zvladne-v-multiplayeru-256-hracu-ale-pry-to-neni-zabava
Novinka Battlefield 3 zvládne v multiplayeru 256 hráčů, ale prý to není zábava

Battlefield 3 zvládne v multiplayeru 256 hráčů, ale prý to není zábava

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 3. 2011 14:30 8

Ideální je, aby se na mapě prohánělo 32 až 40 hráčů. To je potom největší legrace, myslí si Patrick Soderlung z Dice.

Reklama

Patrick Soderlung z vývojářského studia DICE prohlásil, že očekávaná válečná akce Battlefield 3 mohla podporovat multiplayer (režim více hráčů), ve kterém by se po bojišti prohánělo najednou až 256 hráčů. Tedy tolik, kolik nabízí například exkluzivní akce MAG.

Hra se nakonec spokojila s číslem 64 na počítači, resp. 24 na videoherních konzolích. „Spousta lidí se nás ptala na multiplayer pro 64, potažmo 128 nebo 256 hráčů. Technicky vzato, jsme toho schopni dosáhnout, zkoušeli jsme to,“ uvedl Soderlung pro list Atomic MPC.

„Zkoušeli jsme to i se 128 hráči, ale musíte vytvořit hru, která nabídne co největší zábavu. Došli jsme k závěru, že nejvíce zábavy si užijete, pokud je na mapě mezi 32 až 40 hráči. Jít nad rámec 64 hráčů by nemělo smysl,“ uzavřel diskuzi.

Pokud si Soderlundovu odpověď rozpitváme, dojdeme k zjištění, že ačkoli v rozhovoru avizuje, že největší zábavu si užijeme s 32 až 40 hráči na mapě, nabídne jich PC verze až 64. Verze pro konzole se naopak na onu magickou hranici (32; pozn. aut) ani nedostane. Trochu zvláštní, nemyslíte?

Battlefield 3 bude uveden koncem roku na PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Čekání si můžete zkrátit zhlédnutím nadupaného videa.

Zdroj: CVG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama