android-dobyva-ameriku-je-nejprodavanejsi-a-nejrozsirenejsi-system
Apple Novinka Android dobývá Ameriku, je nejprodávanější a nejrozšířenější systém

Android dobývá Ameriku, je nejprodávanější a nejrozšířenější systém

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2011 13:00 6

Statistiky comScore dále uvádějí, že uživatelé tráví nejvíce času psaním zpráv a prohlížením internetu.

Reklama

Android je nejrychleji se rozšiřujícím mobilním operačním systémem současnosti. Od svého uvedení v roce 2008 urazil dlouhou cestu. Postupem času byla do systému implementována řada chybějících funkcí a zapracováno bylo i na marketingu.

Po nedávném oznámení analytickou agenturou Nielsen, přispěchala se svým průzkumem i společnost comScore. Ten proběhl mezi listopadem a lednem na reprezentativním vzorku 30 000 majitelů mobilních telefonů.

Podle statistik naleznete Android ve Spojených státech na 31,2 procenta mobilních telefonů. Blackberry OS je s 30,4 procenta na druhém místě, následuje je iOS od Applu s výsledkem 24,7 procenta.

Operační systém Microsoftu (Windows Mobile a Windows Phone 7) je na 8 procentech telefonů. Poslední je HP/Palm s webOS a 3,2 procenta. V tabulce můžete vidět, jak se situace za tři měsíce (dramaticky) změnila. Zatímco v říjnu ještě suverénně vládl Blackberry OS, za kvartál tomu bylo úplně jinak.

Nejvíce (logicky) posílil Android (+7,7 procenta), drobný nárůst zaznamenalo i iOS (+ 0,1 procenta). Ostatní hráči na trhu v témže období ztráceli. O parník se propadl RIM (-5,4 procenta), ztráta postihla i Microsoft (-1,7 procenta).

Co se týče aktivit, uživatelé tráví nejvíce času u posílání textových zpráv, následuje prohlížení internetu, stahování aplikací a aktivity na sociálních sítích, resp. blozích.

Android dobývá Ameriku, je nejprodávanější a nejrozšířenější systém
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: comScore

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama