western-digital-koupil-diskovou-divizi-hitachi
Novinka Western Digital koupil diskovou divizi Hitachi

Western Digital koupil diskovou divizi Hitachi

Ondřej Morávek

Ondřej Morávek

8. 3. 2011 12:00 14

Western Digital v pondělí koupil diskovou divizi společnosti Hitachi, Hitachi Global Storage Technologies.

Reklama

Tato akvizice stála WD 4.3 miliardy dolarů (přibližně 86 miliard korun). 

John Coyone z Western Digital v konferenčním hovoru oznámil:

Přibližně před 10 lety jsme shlédli na přehled průmyslu a bylo nám jasné, že kvalita produktu, velikost a integrace budou kriticky důležité k přednesení působivé hodnoty pro uživatele v rostoucím a vysoce konkurenčním odvětví. V té době jsme neměli žádný z těchto atributů. V následujících letech se nám povedlo úspěšne vložit do podvědomí lidí a médií kvalitu naší značky a rozrostli jsme se nad naše původní cíle do spotřební elektroniky, telefonů a SSD obchodů.

Tim Leyden z WD pak podotkl:

S kombinací dostupných možností budeme schopni zlepšit naše hlavní investice, díky zlepšení efektivnosti všech našich výrobků, snížení výrobních nákladů a zvýšení konkurenceschopnosti. Co se týče kombinace našich dvou firem, budeme mít na trhu významné portfolio: od telefonů, počítače, přes podniky, spotřební elektroniku a SSD obchodu, dodávajícím obrovskou hodnotu naší základně zákazníků.

Western Digital koupil diskovou divizi Hitachi
i Zdroj: PCTuning.cz

Western Digital zaplatí Hitachi 3.5 miliardy dolarů v penězích, zbytek bude proplacen v 25 milionech akcií. Po dokončení transakcí bude Hitachi vlastnit 10% Western Digitalu. Samotné spojení divizí se však uskuteční až kolem třetího kvartálu roku. Všechny nové disky však budou vycházet již pod názvem Western Digital a disky s názvy Hitachi již nebudou existovat.

Pro WD to však neznamená, že bude muset dojít k propouštění zaměstnanců. Dojde k určitým, avšak nespecifikovaným, peněžním škrtům. 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama