kapesni-konzole-ngp-je-prakticky-mrtva-proti-iphonu-nema-sanci
Apple Novinka Kapesní konzole NGP je prakticky mrtvá, proti iPhonu nemá šanci

Kapesní konzole NGP je prakticky mrtvá, proti iPhonu nemá šanci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 3. 2011 15:45 24

App Store nabízí statisíce aplikací za přijatelnou cenu. Mnoho z nich je navíc zdarma, tomu lze ztěží konkurovat.

Reklama

Japonské Sony představilo nedávno nové přenosné herní zařízení, první s bezdrátovým připojením na mobilní 3G sítě. Přístroj s kódovým názvem NGP (z anglického Next Generation Portable) bude mít dotykový 5“ OLED displej s rozlišením 960 × 544 pixelů a poměrem stran 16:9.

Na zadní straně je umístěn velký touchpad, který má navíc stejné rozměry jako displej. Kapesní konzole má konečně i druhý analogový ovladač. Ve výbavě dále nechybí ani obligátní povinné položky jako modul WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1, akcelerometr, gyroskop, GPS, kompas, nebo dvojice kamer.

Hnacím motorem je čtyřjádrový procesor ARM Cortex-A9 (od jakého výrobce nebylo dosud specifikováno), grafiku naopak vykresluje jádro PowerVR SGX543MP4+. Přesné datum uvedení na trh neznáme, předpokládá se, že dostupné NGP bude až koncem roku.

Ačkoli má Sony má docela velké jméno a podporu vývojářů, bude to mít hodně těžké. Svědčí o tom i různé prognózy, které se spíše kloní k závěru, že neuspěje. Totéž si myslí také šéf studia Ngmoco, který na konferenci GDC v San Franciscu uvedl, že zařízení na trh přichází pozdě a nemá prakticky žádnou budoucnost.

Jako největšího konkurenta zmiňuje Apple a jeho zařízení iPhone a iPod, které se mohou opřít o bohatý ekosystém. „Myslím, že PSP je mrtvé, a NGP skončí v okamžiku, kdy bude uvedeno na trh. Je opravdu těžké soutěžit s App Store, které nabízí statisíce aplikací a her a širokou škálu možností, kde navíc za vše průměrně zaplatíte 1,2 dolarů,“ uvedl Neil Young a pokračoval: „Navíc obsahuje stovky, neli tisíce kvalitních bezplatných aplikací. Myslím, že s tímhle Sony nemůže soupeřit“.

„Potřebujete celou řadu věcí, možností. iPhone a iPod Touch nabídl mnoho funkcí jako švycarský nůž, a navíc se na nich opravdu dobře hrají hry“. Podle Younga je situace o něco lepší u Nintenda, které může uspět. Pomoci mu má široká základna fanoušků, ale i kapesní konzole Nintendo 3DS. „Nintendo může v konkurenci obstát,“ uvedl závěrem Young.

Kapesní konzole NGP je prakticky mrtvá, proti iPhonu nemá šanci
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama