microsoft-sklada-reparat-znovu-spustil-aktualizaci-windows-phone-7
Novinka Microsoft skládá reparát, znovu spustil aktualizaci Windows Phone 7

Microsoft skládá reparát, znovu spustil aktualizaci Windows Phone 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 3. 2011 17:00 20

10 procent všech telefonů se potýkalo s problémy. Microsoft aktualizaci pozastavil a hledal problém.

Reklama

Operační mobilní systém Windows Phone 7 představuje pro Microsoft poslední šanci, aby naskočil do rozjetého vlaku chytrých telefonů. Ačkoli byl systém kritiky a širokou veřejností přijat pozitivně, prodejní úspěch se nedostavil. A to i navzdory skutečnosti, že Microsoft stihl tradičně silné Vánoce.

Koncem ledna potom vydal zprávu, ve které oznámil, že prodal 2 miliony licencí výrobcům telefonů. Ale nejen on čekal více. Situaci mu má do budoucna pomoci vylepšit uzavřené strategické partnerství se společností Nokia a chystaná vlna aktualizací. Je si dobře vědom, že některé chybějící funkce (jako např. multitasking aplikací třetích stran, „kopírovat a vložit“ a další) mohou být důvodem toho, proč uživatelé s nákupem WP7 zařízení otálejí.

Koncem měsíce uvedl první aktualizaci, dá-li se to tak nazvat. Verze s označením 7.0.7008.0 se zaměřila hlavně na vylepšení funkčnosti samotné aktualizační aplikace.

K velkému překvapení ale řadě uživatelů zůsobila vážné komplikace. Problém se dotkl hlavně majitelů telefonů Samsung, když v některých případech byl výsledkem aktualizačního procesu i nefunkční telefon. Aktualizace pro zařízení jihokorejského výrobce tak byla preventivně stažena z oběhu.

V ranních hodinách dnes konečně oznámil, že problém opravil a je připraven na reparát. První „opravdová“ aktualizace zdá se bude nedaleko.

Nepřehlédněte:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama