amd-stavi-llano-apu-proti-intel-core-i7-kdo-vyhrava-a-jake-jsou-vysledky-video
Novinka AMD staví Llano APU proti Intel Core i7. Kdo vyhrává a jaké jsou výsledky? [video]

AMD staví Llano APU proti Intel Core i7. Kdo vyhrává a jaké jsou výsledky? [video]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 3. 2011 11:00 13

Vydání nových silnějších APU, které budou mít čtyři procesorová jádra a až 400 Stream procesorů se blíží a tak si AMD připravilo srovnání s jejich rivalem.

Reklama

Vydání další APU (Accelerating Procesor Unit) se blíží a tak AMD vytvořilo porovnávací video se soupeřem, kterého musí porazit. Llano bude APU se čtyřmi procesorovými jádry a grafickou částí Radeon HD6620M na jednom kousku křemíku. Ten by měl mít až 400 Stream procesorů. Celé Llano bude již kompletně vyrobeno novým 32nm procesem. Llano je mířené především do notebooků, ale objeví se i verze pro desktop. Jediným háčkem bude, že procesory pravděpodobně budou připájeny k desce, stejně jako procesory Zacate. Ale zpět k testu.

Na videu uvidíte AMD APU A8-3510MX proti mobilnímu procesoru Sandy Bridge, Core i7-2630QM, který má frekvenci 2 GHz a grafickou část Intel HD 3000 Graphics. V testu uvidíte benchmark ze hry Final Fantasy, počítání grafů v Excelu, vykreslování v nějaké 3D programu a přehrávání HD videa (v případě AMD platformy ještě se zapnutým post-procesingem, metodou, vylepšující finální kvalitu obrazu). To vše běží spuštěné najednou a pouze se přepíná mezi okny. Pod samotným porovnáním obou notebooků je pod nimi zobrazena také spotřeba obou systémů, která rozhodně není o méně důležitější.  Jedná se sice o interní měření AMD, ale pokud by to takhle dopadlo, bylo by to pro AMD jedině dobře.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama