spokojeny-microsoft-internet-explorer-9-si-stahlo-pres-36-milionu-lidi
Novinka Spokojený Microsoft: Internet Explorer 9 si stáhlo přes 36 milionů lidí

Spokojený Microsoft: Internet Explorer 9 si stáhlo přes 36 milionů lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2011 15:00 10

Prohlížeč má Microsoftu pomoci zastavit dlouhodobý propad na trhu. A zdá se, že se mu to nakonec může podařit.

Reklama

Microsoft je potěšen zájmem uživatelů o RC („release candidate“ - „kandidát na uvedení“) verzi připravovaného internetového prohlížeče Internet Explorer 9. Za pravdu mu dávají zveřejněné statistiky, podle kterých si prohlížeč od 10. února stáhlo přes 11 milionů uživatelů.

Pokud k číslu připočítáme ještě celkový počet stažení betaverze, dostaneme se k výsledku 36 milionů. „Minulý měsíc jsme mohli sledovat, jak podíl Internet Exploreru 8 a 9 na trhu roste a jsme rádi, že trend pokračoval i v únoru, kdy byla uvedena RC verze IE 9,“ uvedl Roger Capriotti z Microsoftu.

11 milionů

„Od uvedení 10. února byla RC verze Internet Exploreru stažena 11 milion krát,“ pokračoval. Podle interních statistik Microsoftu používá Internet Explorer 9 (beta a RC) celosvětově 0,66 uživatelů. Na operačním systému Windows 7 je číslo ještě o něco vyšší, zde si nový prohlížeč oblíbilo 2,09 procenta uživatelů.

Internet Explorer 9 představuje klíčový produkt Microsoftu v boji s konkurencí, kterou představuje hlavně stále rostoucí Chrome od společnosti Google. Ačkoli např. Mozilla prohlašuje, že IE 9 ve skutečnosti není kvalitním prohlížečem, jsou reakce kritiků i široké veřejnosti pozitivní.

Microsoft na novou verzi hodně sází a doufá, že mu pomůže zastavit dlouhodobý pokles jeho řešení na trhu. Zatímco prohlížeč Googlu dlouhodobě roste, IE podíl klesá, ostatně to i Firefoxu i když ne tak razantně.

Nepřehlédněte:

Internet Explorer 9 RC si stáhlo přes 2 miliony uživatelů

Spokojený Microsoft: Internet Explorer 9 si stáhlo přes 36 milionů lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techRadar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama