rychle-rozhrani-thunderbolt-a-macbook-pro-v-akci-podivejte-se-na-video
Apple Novinka Rychlé rozhraní Thunderbolt a MacBook Pro v akci. Podívejte se na video

Rychlé rozhraní Thunderbolt a MacBook Pro v akci. Podívejte se na video

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2011 12:00 12

Vysokorychlostní rozhraní poskytuje extrémní propustnost 10 Gb/s, umí také řetězit zapojená Thunderbolt zařízení.

Reklama
Rychlé rozhraní Thunderbolt a MacBook Pro v akci. Podívejte se na video
i Zdroj: PCTuning.cz

V průběhu minulého týdne společnost Intel představila nové univerzální rozhraní Thunderbolt. S tím jste se setkávali už dříve, ale to bylo pojmenované jako Light Peak.

Thunderbolt poskytuje v optimálním případě propustnost až 10 Gb/s, tedy až dvojnásobek toho, co zvládne USB 3.0. V dalších verzích Intel navíc slibuje navyšování propustnosti až na hranici 100 Gb/s. Mezi další výhody patří i to, že Thunderbolt podporuje přenos optickou i metalickou technologií a umí řetězit připojená zařízení podobně jako např. USB. Optická verze je ale stále ve fázi vývoje.

Podívejme se raději jak Thunderbolt funguje v praxi. Na internetu se koncem týdne objevilo video, na kterém můžete vidět počítač MacBook Pro připojený k prototypu externího úložného systému Promise, který je prozměnu pomocí DisplayPort kabelu spojený s externím monitorem.

Ukázka zahrnuje kopírování 4,5GB souboru, kdy rychlost se po většinu času pohybovala mezi 600 MB/s800 MB/s. Dále můžete vidět vidět nástroj pro editaci videa Final Cut Pro a čtveřici nekomprimovaných 1080p videií a jejich následné přehrávání přes kabel na externí monitor.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama