little-big-disk-prvni-disk-s-rozhranim-thunderbolt-dosahuje-700-mb-s
Apple Novinka Little Big Disk: první disk s rozhraním Thunderbolt dosahuje 700 MB/s

Little Big Disk: první disk s rozhraním Thunderbolt dosahuje 700 MB/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2011 15:30 6

Dva 250GB solid-state disky Intel 510 zapojené v RAID 0 a data tekoucí mezi diskem a počítačem rychlostí přes 700 MB/s.

Reklama

Apple včera představil nové verze svých profesionálně laděných notebooků. Kromě mobilních procesorů rodiny Sandy Bridge od Intelu a grafických akcelerátorů HD 6000M od Advanced Micro Devices přinášejí nové Macbooky Pro i revoluční rozhraní Thunderbolt.

To bylo ukuto v dílnách Intelu, doposud jsme se s ním setkávali pod označením Light Peak (čtěte: Intel Thunderbolt alias Light Peak: Vyzyvatel USB 3.0 je konečně zde). Poskytuje propustnost až 10 Gb/s, ve druhé generaci Intel slibuje propustnost dokonce až 100 Gb/s. Mezi jeho výhody patří i to, že podporuje přenos optickou i metalickou technologií.

Dnes přišla společnost LaCie, známý výrobce externích datových úložišť, s oznámením, že připravuje externí disk Little Big Disk s touto technologií. Zařízení nabídne dvojici Thunderbolt portů. To proto, abyste zařízení mohli zapojit do tzv. řetězu.

Disk je postaven na dvou 250GB solid-state discích série Intel 510 nakonfigurovaných v RAID 0. Šasi je vyrobené z hliníku. Data budou mezi počítačem a diskem proudit rychlostí až 700 MB/s, tvrdí LaCie. Dostupnost je plánována na počátek léta, o ceně je tedy předběžné hovořit.

Little Big Disk: první disk s rozhraním Thunderbolt dosahuje 700 MB/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama