microsoft-aktualizace-windows-phone-7-zpusobila-problem-10-telefonu
Novinka Microsoft: aktualizace Windows Phone 7 způsobila problém 10% telefonů

Microsoft: aktualizace Windows Phone 7 způsobila problém 10% telefonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2011 14:00 5

Aktualizace se stala katem přístrojů Samsung. Výsledkem procesu může být i nefunkční zařízení.

Reklama

Ve středu jsme vás jako první v České republice informovali o problémové aktualizaci operačního systému Windows Phone 7. Ta, nedlouho po svém zveřejnění, způsobila uživatelům značné problémy. V některých případech se díky ní podařilo i telefon „bricknout“ neboli „proměnit v cihlu“.

Microsoft uvedl, že na nápravě pracuje, aktualizaci pro zařízení Samsung ale raději preventivně stáhl z oběhu. Podle statistik se aktualizaci nepodařilo dokončit u zhruba 10 procent uživatelů, kteří se o ni pokusili. Nejčastěji bylo důvodem „špatné“ připojení k internetu, nebo nedostatek místa na disku.

Názor

Kolega Ondřej Morávek se přiklání k názoru, že za selhání aktualizace může do jisté míry samotný Samsung.

Dle mých odhadů Samsung špatně implementoval nějakou sočást aktualizace - ULDR, SLDR, ... A kvůli tomu se pri samotném procesu neprovedl správně krok X - nemáme ale zprávy který. Odhadem něco kolem relokace modulu v paměti ROM

Aktualizace probíhá tak, že telefon připojíte k počítači a skrze nástroj Zune aktualizujete. Ten, pokud detekuje novou verzi, systém stáhne a započne aktualizaci. Majitelé přístrojů značek jako HTC, nebo LG se s vážnými problémy nesetkali.

Verze s číselným označením 7.0.7008.0 měla paradoxně vychytat drobné mušky a přístroje připravit na první opravdovou aktualizaci. Ta by měla systém zrychlit a přinést funkci kopírovat a vložit. Uživatelé se ji dočkají počátkem března.

Budoucnost

Operační systém Windows Phone 7 má ambice stát se třetí silnou platformou. Pomoci by mu mělo i nedávno uzavřené strategické partnerství s Nokií. Microsoft pomůže finskému výrobci prorazit na americké půdě, na oplátku mu do klína spadne velké procento trhu.

Na MWC 2011 Steve Ballmer oznámil, že WP7 v průběhu roku dostane i multitasking pro aplikace třetích stran, či vylepšený prohlížeč, který bude využívat kompletní hardwarovou akceleraci. Provázán bude i s druhou sociální sítí. Ano, tušíte správně, s Twitterem.

Spolupráce s šípkovou Růženkou má mladou platformu vystřelit na vrchol. Zajíci se však počítají až po honu (v tomto případě koncem roku, kdy systém už bude doplněný o řadu chybějících funkcí). Uvidíme, jak se to celé vyvine, zatím to ale pro uživatele vypadá více než nadějně.

Nepřehlédněte:

Microsoft: aktualizace Windows Phone 7 způsobila problém 10% telefonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama