sony-pracuje-na-revizi-playstationu-3-kterou-hackeri-nezlomi
Software Novinka Sony pracuje na revizi PlayStationu 3, kterou hackeři nezlomí

Sony pracuje na revizi PlayStationu 3, kterou hackeři nezlomí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 2. 2011 13:00 19

Nejdříve GeoHot a fail0verflow, potom únik střílečky Killzone 3. V Sony vědí, že východiskem je zřejmě pouze nový hardware.

Reklama

Možná se zdá, že Sony je zcela pohlceno bojem s hackery PlayStationu 3, ale nenechte se zmást. V současné době se začalo hovořit o tom, že připravuje novou a lépe zabezpečenou své konzole, server Everything HQ o tom informoval zdroj, který si nepřál být jmenován.

Důvodem je zcela určitě nedávné odemčení zařízení. Konzole sice dlouho odolávala, ale když se na ni zaměřila skupina fail0verflow a hacker GeoHot, bylo víceméně rozhodnuto. Bitva se teď přesunula na soudní půdu. Sony hackery zažalovala za porušení Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Boj je to vysilující a zatím s nejistým koncem. Poslední kapkou potom byl únik střílečky Killzone 3.

Hackeři už dříve tvrdili, že oprava není bez hardwarového zásahu možná, Sony se ale tvářilo sebejistě a tvrdilo, že bezpečnostní chybu opraví skrze aktualizační procedury. Jak se zdá, to není nakonec možné. Východiskem je pouze nová revize PlayStationu 3.

Ta bude údajně vybavena pevným diskem v kapacitě 300 GB a začne se prodávat za cenu 187 liber. Hodnověrnost informace jenom potvrzuje fakt, že vyrobce PS3 prodává s výraznou slevou a započal s vyklízením skladů. Znamená to, že brzy skutečně oznámí novou revizi PlayStationu 3? Nechme se překvapit, zdá se to ale pravděpodobné…

Nepřehlédněte:

Hacker GeoHot požádal o pomoc, potřebuje peníze na právníky

Sony pracuje na revizi PlayStationu 3, kterou hackeři nezlomí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Everything HQ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama