service-pack-1-pro-windows-7-a-windows-server-2008-r2-konecne-ke-stazeni
Novinka Service Pack 1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 konečně ke stažení!

Service Pack 1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 konečně ke stažení!

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

23. 2. 2011 11:00 10

Microsoft vypustil finální verzi opravného balíčku, na který spousta uživatelů netrpělivě čekala. SP1 přináší nejen drobná vylepšení, ale také problémy s již nainstalovanými hotfixy.

Reklama

Softwarový gigant znovu dodržel svou tradici uvolňovat velké aktualizace v úterý - odtud se ujal název Patch Tuesday. První Service Pack pro Windows 7 a Windows Server 2008 je nyní ke stažení pro všechny uživatele prostřednictvím webových stránek společnosti a služby Windows Update. Jak jsme vás nedávno informovali, balíček je spíše souhrnem aktualizací a bohužel nepřináší nic převratného. Odstraňuje však několik nedostatků a bezpečnostních chyb, tudíž je doporučeno jej nainstalovat.

Service Pack 1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 konečně ke stažení!
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové funkce jsou směřované především pro firemní sféru, konkrétně na stále oblíbenější virtualizaci. Za zmínku stojí především Dynamic Memory a RemoteFX, „první umožní uživatelům kontrolu paměti dostupné virtuálním počítačům v závislosti na vytížení hostitelského serveru, zatímco druhá poskytuje prostřednictvím virtualizovaných desktopů plnohodnotné grafické prostředí bez ohledu zařízení ze kterého koncoví uživatelé přistupují.“ (viz nedávná novinka od Mirka Kočího)

A co zmiňované problémy s hotfixy? Microsoft varuje před chybou „The following updates might need to be reinstalled" („Následující aktualizace může být nutné přeinstalovat“), se kterou se někteří uživatelé setkají. K tomuto problému dochází, pokud máte nainstalovánu jednu nebo více z následujících oprav:

  • 983534 - Odstraňuje problém s klesajícím výkonem služby DNS při větší zátěži (platí pro Windows Server 2008 R2)
  • 979350 - Oprava selhání synchronizace v aplikacích Share Point workspace 2010 a Groove 2007.
  • 2406705 - Řeší selhání v I/O požadavcích při nečekaném odebrání jedné z přístupových cest k úložišti. (platí pro Windows Server 2008 R2)

Service Pack 1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 konečně ke stažení!
i Zdroj: PCTuning.cz

SP1 bude uživatelům v nejbližší době automaticky nabídnut prostřednictvím Windows Update, ale pokud se vám nechce čekat, můžete si jej stáhnout z webových stránek Microsoftu (zde), nebo „vynutit“ aktualizaci v systému. Microsoft však doporučuje využít nástroje Windows Update, zde vám bude vybrán balíček přesně na míru a ušetříte tím čas i stažená data.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM, Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama