nadupany-tablet-motorola-xoom-s-androidem-3-0-zatim-neumi-flash
Apple Novinka Nadupaný tablet Motorola Xoom s Androidem 3.0 zatím neumí Flash

Nadupaný tablet Motorola Xoom s Androidem 3.0 zatím neumí Flash

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2011 13:30 7

Natěšené uživatele informace nepříjemně zaskočila. Vlajková loď Androidu 3.0 dostane podporu až na jaře. 

Reklama

Na stránce amerického telefonního operátora Verizon se u popisu multimediálního tabletu Xoom objevila poznámka s textem: „Adobe Flash expected Spring 2011“ (podpora Adobe Flash očekávána na jaře 2011). Toho si okamžitě všiml jeden ze čtenářů Engadgetu, který o tom zanedlouho také informoval.

Nadupaný tablet Motorola Xoom s Androidem 3.0 zatím neumí Flash
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro uživatele tato zpráva znamená, že Xoom při svém uvedení 24. února nebude (stejně jako např. iPad; pozn. red.) disponovat podporou Adobe Flash. Pro jedno z vůdčích zařízení, chcete-li vlajkovou loď, startující platformy Android 3.0 Honeycomb to je rozhodně nepříjemná záležitost.

Nemohu se zbavit dojmu, že Motorola chtěla celou věc udržet co nejdéle pod pokličkou. V kontextu jejich líbivých reklam, v nichž uživatelům tvrdila, jak jejich tablet změní svět a že uživatele doslova pohltí (na nové video se podívejte pod článkem), pak ale zjištění působí trochu komicky.

Informaci zanedlouho potvrdil i samotný Adobe, podle kterého některá zařízení s Androidem 3.0 Honeycomb mohou s podporou Flashe počítat už od začátku, další nikoli. Motorola Xoom dostane podporu v průběhu několika týdnů po uvedení na trh. Uživatelé musí být trpěliví.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama