zynga-dale-roste-uz-ma-hodnotu-10-miliard-dolaru
Internet Novinka Zynga dále roste, už má hodnotu 10 miliard dolarů

Zynga dále roste, už má hodnotu 10 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 2. 2011 13:00 8

Kdo by neznal populární Farmville či CityVille, návykové drogy pro miliony uživatelů Facebooku.

Reklama

Zapomeňte na Crysis, Mass Effect anebo sérii Cal of Duty. Facebook jede a s ním se z prudkého kopce za uživateli řítí i řada dalších firem. Popularity sociálních sítí se nedávno rozhodla využít i společnost Zynga a tak začal vytvářet různé aplikace a hry, které na Facebooku také prezentuje.

Jen málokdo dnes nezná Farm Ville, Fish Ville či CityVille – návykovou hru, která překonala hranici 100 milionů aktivních uživatelů. Už v říjnu minulého roku vzrostla hodnota herního studia Zynga na burze v přepočtu na 5,51 miliard dolarů, tedy na více, než např. Electronics Arts. Nyní byla firma ohodnocena na zhruba 10 miliard dolarů.

Ocenění vzniklo na základě pětiprocentní investice od nových investorů v celkové hodnotě 500 milionů dolarů. Zynga se tak sice zařadila daleko za Facebook (52 miliard dolarů) a Groupon (15 miliard), ale je na stejně úrovni např. Twitterem.

V poslední době se ale společnost chce od modrobílé sociální sítě odstřihnout. Plánuje spuštění své vlastní platformy s názvem Zynga Live, jež bude zaměřená - jak jinak - na hry po internetu. Mezi představiteli Facebooku a Zyngy dochází v posledních měsících k neschodám. Spuštění vlastní služby je tak určitě správným krokem do budoucna.

Nepřehlédněte:

Zynga dále roste, už má hodnotu 10 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Joystiq

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama